Ziber lanceert mobiele website software

Duizenden websites in 1 x mobiel

Vandaag is er bij Ziber een grote software update doorgevoerd waardoor alle Ziber sites optimaal werken op alle soorten mobiele telefoons! Duizenden Ziber websites zijn met deze gratis update* vandaag uitgerust, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Wilt u aanpassingen in uw huisstijl, dan kunt u dit bij uw vormgever aanvragen, zij beschikken vanaf vandaag over de nieuwe DS4 website software.

 

Het Deck maakt navigeren dynamisch

Op een telefoon is maar weinig ruimte beschikbaar en is het een grote uitdaging om voor de bezoeker snel de meeste relevante gegevens in beeld  te brengen. Speciaal daarom heeft Ziber het unieke Deck ontwikkeld. Het Deck geeft de bezoeker een overzicht van alles wat er in de website gebeurt en de bezoeker kan direct bij de meest gezochte gegeven, zoals direct bellen, de locatie van het bedrijf en de openingstijden. In geval er nieuws is, aankomende evenementen, een nieuw fotoalbum, … zullen deze nieuwe gegevens vanzelf hoog in het Deck onder de aandacht komen. Door deze unieke dynamiek, die Ziber heeft ontwikkeld, voelt de mobiele website vanzelf aan wat op dit moment interessant is om onder de aandacht te brengen. Oftewel; reden genoeg om regelmatig uw mobiele website te bezoeken!

 

Elegant menu

Natuurlijk heeft u als website eigenaar bepaalde vaste informatie die u onder de aandacht wilt brengen. Uw meest bezochte pagina’s zullen automatisch in het Deck verschijnen en daarnaast kunt u in het elegante menu zelf pagina links toevoegen. Het menu verschijnt op uw mobiele website via het menu knopje rechts bovenaan. Met uw vinger kunt u vervolgens horizontaal hier doorheen scrollen. Bij lancering van de mobiele website software hebben wij uw belangrijkste pagina’s er al ingezet. Zelf kunt u dit aanpassen en wijzigen via de MediaPublisher.

Een tweede onderdeel in het elegante menu zijn de App-knoppen. Dit menu verschijnt op uw mobiele website onder het pagina-menu. Hier kunt u verschillende knoppen plaatsen die direct linken naar specifieke Apps van uw website, zoals een actueel nieuwsoverzicht, al uw pagina, uw fotoalbums,.. en ook een zoekfunctie. U kunt het menu aanpassen via de MediaPublisher! Zie ook: http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/articles/633874-pagina-s-apps-beheren-in-het-mobiele-dropdownmen (http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/articles/633874-pagina-s-apps-beheren-in-het-mobiele-dropdownmen)

 

Goed vindbaar bij Google

Dat Ziber websites ontzettend goed vindbaar zijn bij Google, hoeven we onze klanten niet te vertellen. Met de mobiele website update hebben we daar weer een hele grote waarde aan toegevoegd! Steeds meer mensen zoeken ook op hun smartphone naar u via Google. En door de komst van de mobiele website van Ziber wordt u ook daar ontzettend goed gevonden. Wilt u naast de ‘standaard’ Google technieken van Ziber gebruik maken van extra mogelijkheden? Kijk dan eens op www.ziber.nl/vindbaar (http://www.ziber.nl/vindbaar).

 

Responsive & Adaptive

De mobiele website van Ziber bestaat uit een combinatie van adaptive en responsive techniek, waardoor we het beste uit twee werelden kunnen toepassen. Een mobiele bezoeker krijgt een kleine ‘mobiele website’ gepresenteerd en een desktop/tablet gebruiker een ‘grote website’. Hierdoor spelen we in op de verschillende behoeftes van bezoekers. Op alle verschillende formaten van telefoons wordt de Ziber mobiele website responsive optimaal getoond. Grote of kleine telefoons, het werkt allemaal optimaal en supersnel.

Een voorbeeld van een innovatief bedrijf dat ook een combinatie van adaptive & responsive techniek gebruik is Apple.com (http://www.apple.com). Wanneer u deze website op een desktop bekijkt en de browser klein maakt verschijnt er geen mobiele website, maar blijft de website groot. Bekijkt u dezelfde website op uw telefoon, verschijnt er wel een mobiele website (adaptive) welke op alle formaten telefoons optimaal werkt (responsive). www.apple.com (http://www.apple.com).

 

Tags & zoeken

Nieuw op uw mobiele website is het gebruik van ‘Tags’ en ‘redacteuren’. Wanneer u in de MediaPublisher nieuws, evenement, pagina’s of foto’s plaatst kunt hieraan zogenaamde ‘tags’ toevoegen. Hierdoor wordt informatie aan elkaar gelinkt en op uw mobiele website ook gerelateerd. Een bezoeker die bijvoorbeeld kijkt naar een nieuwsbericht over een bloembollen veld met de tag ‘bloembollen’ zal onder dat nieuwsbericht ook automatisch het fotoalbum vinden met daarin de foto’s van ‘bloembollen’, als u bij beide de tag ‘bloembollen’  heeft ingevoerd in de MediaPublisher. Zo wordt het navigeren door uw website voor uw bezoeker nog leuker!

De zoekfunctie maakt ook gebruik van ‘tags’. Wanneer een bezoeker van uw mobiele site de zoekfunctie gebruikt verschijnt er een lijst van alle tags in uw site, waardoor uw bezoeker snel kan filteren en de meest relevante info over blijft. Makkelijk!

 

Redacteuren in beeld!

Naast tags is ook de gebruikt van redacteuren nieuw. Wanneer u met meerdere mensen uw website onderhoud verschijnt er onder ieder bericht wie van uw organisatie de informatie heeft geplaats. De bezoeken kan op de redacteur klikken, en vervolgens verschijnt alles wat deze redacteur heeft geplaats! Persoonlijk en interactief. Is het voor uw bedrijf niet handig? Dan kunt u deze optie uitzetten in de MediaPublisher.

 

Uw pagina’s, nieuws en meer,…

U heeft bij Ziber al een bestaande website met heel veel informatie. Bij Ziber hebben we lang gepuzzeld hoe we al deze informatie optimaal naar mobiel kunnen brengen. Uw bestaande pagina’s, nieuwsberichten, agenda items, foto albums en formulieren zijn de eerste Apps die automatisch en optimaal worden weergegeven op iedere smartphone. Daar hoeft u verder niets aan te doen en dus extra makkelijk. Gaat er bij u toch iets niet helemaal goed? Laat het dan vooral aan onze support horen via support@ziber.nl (mailto:support@ziber.nl) (of via de chat functie in de MediaPublisher), zodat we dit voor u kunnen oplossen.

 

Gebruiksvriendelijk onderhoud

De MediaPublisher (het Ziber CMS) wordt door onze klanten altijd erg gewaardeerd door het gebruiksgemak. Met de komst van de mobiele website is er in het onderhoud van alle gegevens bijna niets verandert. Een pagina plaatsen, een nieuwsbericht plaatsen,… het is allemaal even eenvoudig. Wel even om het toevoegen van de tags denken! Wel zijn er extra mogelijkheden bijgekomen om het mobiele menu in te richten. Bekijk ook deze video uitleg met de nieuwe functies: http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/articles/630481-mijn-nieuwe-mobiele-website (http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/articles/630481-mijn-nieuwe-mobiele-website)

 

Identiteit

Natuurlijk wilt u dat uw website de juiste uitstraling heeft van uw organisatie. Bij de lancering hebben wij bij Ziber alvast alle kleuren en logo’s er zo goed mogelijk in gezet. Maar dit gaat verder! Uw vormgever kan namelijk alles voor u aanpassen. Kleuren, logo’s, Tegels op het Deck en achtergronden kunnen zij via de nieuws DS4 website software ook vanaf vandaag voor u aanpassen. Neem met uw vormgever contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Video uitleg

Wilt u een korte rondleiding in alle nieuwe mogelijkheden van uw mobiele website? Klik dan hier voor een video uitleg en ontdek de nieuwe kansen: http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/articles/630481-mijn-nieuwe-mobiele-website (http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/articles/630481-mijn-nieuwe-mobiele-website)

 

 

Het Ziber Team

 

* gratis update voor: Webbly (http://www.webbly.nl), Sitehand (http://www.sitehand.nl), Sitecup (http://www.sitecup.nl), Schoolkrijtje (http://www.schoolkrijtje.nl). Heeft u nog een Standaardsite of Standaardsitelite? Dan kunt u nu voordelig upgraden om ook gebruik te maken van de nieuwe mobiele website, kijk op: ziber.nl/upgrade (http://www.ziber.nl/upgrade)

 

Mobiele website software van Ziber - DS4 met uniek Deck Mobiele website software van Ziber - DS4 met uniek Deck