Schagen FM weer terug @ziber

lokale omroep kiest Ziber

Schagen FM is, na een paar jaar weg te zijn geweest, weer terug bij Ziber en daar zijn we blij mee. Schagen FM is de lokale omroep van de kop van Noord-Holland en informeert duizenden mensen over het regionale nieuws. Door gebruik te maken van de Ziber software kan Schagen FM met 1 pakket op een heel efficiënte manier alle mensen informeren via de mobiele WebApp, website, nieuwsbrief en display (TV kanaal). Natuurlijk in hun eigen herkenbare huisstijl en alles met 1 druk op de knop!

Ed van Oerle, algemeen manager bij Schagen FM vertelt; “Schagen FM is blij weer terug te zijn bij Ziber in Schagen. Het team is altijd enthousiast, de helpdesk is altijd bereikbaar en het bedrijf denkt altijd mee. Daarnaast biedt Ziber een compleet pakket met een website, een interactieve mobiele site en Senseview, dat door Schagen TV wordt gebruikt voor de Beeldkrant.”

 

Mobiele webApp

Mobiel is in de loop der tijd het meest belangrijke informatiekanaal geworden van Schagen FM. Via de mobiele webApp kan iedereen op ieder moment en op iedere plaats bereikt worden. Met het mobiele Deck vindt het nieuws en de lokale activiteiten vanzelf hun weg naar het kleine scherm. Als het relevant en belangrijk is komt het direct en groot in beeld via de interactieve tegels, waar je direct op kunt doorklikken. Door het gebruik van de tags vinden bezoekers gelijk ook andere berichten die gerelateerd zijn, zodat de bezoeker direct verder kan lezen. Bovendien is de mobiele webApp geoptimaliseerd voor het snel inladen, zodat het ook op 3G lekker werkt.

Desktop en tablet website

Daarnaast is er voor tablet en desktop de Sitehand website die optimaal wordt ingericht voor het grotere scherm. Bediening met de vingers, foto animaties die te ‘swipen’ zijn, ‘sticky’ menu navigatie die blijft plakken tijdens het scrollen,.. enzovoort. Sitehand krijgt steeds meer functies die vanzelf in de website er bij komen, want updates zijn inbegrepen in het pakket.

E-mail nieuwsbrief

Een website is mooi, maar je moet wachten tot mensen de site bezoeken. Daarom heeft Ziber een geïntegreerde nieuwsbrief oplossing. Dus eenvoudig het nieuws aanvinken en de aankomende agenda items en de nieuwsbrief wordt opgemaakt en verstuurd naar alle volgers. Zo bereikt Schagen FM ook op een actieve manier alle mensen die het lokale nieuws willen ontvangen. En het mooie is dat wanneer mensen meer willen lezen, een klik in de e-mail vanzelf het bericht opent in de WebApp of in de Desktop/tablet website. Het kan niet eenvoudiger en makkelijker.

TV web kanaal

Naast de website en e-mail wilde Schagen FM ook het nieuws en lokale activiteiten communiceren via een soort TV zender. Daar biedt Ziber SenseView een mooie oplossing voor. Als online TV kanaal toont SenseView het actuele nieuws, agenda items, foto’s en video’s van de website als een soort continue TV zender. En omdat alle informatie direct via Ziber wordt verbonden, heeft Schagen FM hier weinig werk aan en is het resultaat bovendien helemaal in hun huisstijl gemaakt.

Google

Sinds Schagen FM weer actief is met Ziber software zijn de eerste Google resultaten gelijk merkbaar. Bij het actuele nieuws in Google domineert Schagen FM met al het regionale nieuws, daarnaast is de vindbaarheid van de website groter geworden en neemt het bezoekers aantal nu al toe.

MediaHub - OLON koppeling

Ziber heeft in samenwerking met de OLON, de organisatie van lokale omroepen in Nederland, een koppeling gemaakt tussen de MediaHub en het Ziber platform. Al het nieuws, agenda items, foto’s en video’s van de lokale omroep kunnen hierdoor eenvoudig worden ingelezen en worden overgenomen naar het Ziber platform. Dus 1 keer invoeren en veel resultaat! Handig voor Schagen FM en ook voor andere regionale omroepen.

 

“En Ziber is natuurlijk een puur Schager bedrijf met Westfriese nuchterheid. Dat past prima bij Schagen FM.” besluit Ed van Oerle!

 

We wensen Schagen FM veel succes met hun nieuwe Ziber platform!

schagenfm schagenfm

Reacties
Reactie: (Ivo de Geus)
24-1-2016, 21:06
Mooi! Dit is een hele verbetering ten opzichte van wat er eerst was, zowel aan de voorkant voor de gebruikers als voor de redactie ;)