Ontdek ouderapp Fiep

Misschien heeft u wel eens van onze ouderapp Fiep gehoord, maar wat kan deze app eigenlijk allemaal? Dat zetten wij voor u op een rijtje!

 

Veilig foto’s delen op de tijdlijn (gratis)

Met Fiep kunt u veilig foto’s delen (https://edu.ziber.nl/pg-24175-7-118288/pagina/fotoalbum.html) op de tijdlijn. Ouders/verzorgers, welke gekoppeld zijn aan hun kinderen met een unieke code, kunnen zo de foto’s uit de klas of namens de gehele school bekijken. Leuk voor de thuisblijvers van het schoolkamp!
Ziber werkt met de Verwerkersovereenkomst 3.0 (https://www.ziber.nl/content/6457/download/clnt/81898_20180516_-_Verwerkersovereenkomst_3.0_-_ZBR_Education.pdf) en ondersteunt het Privacy Convenant (http://www.privacyconvenant.nl).

 

Oudergesprekken inplannen (gratis)

Met de gratis gespreksplanner (http://edu.ziber.nl/gespreksplanner) kan de leerkracht gemakkelijk (vooruit) oudergesprekken inplannen. Naast het voordeel om de gesprekken vooruit in te plannen, kunt u ook een inschrijfperiode vaststellen, pauze blokkeren of alvast (dubbele) tijden toewijzen aan een leerling. Zo wordt het de leerkracht wel heel eenvoudig gemaakt! Vervolgens kan de leerkracht nadat de inschrijfperiode verstreken is een rooster printen van de gesprekken. Een kwestie van éénmaal invoeren, waarna vervolgens Fiep de organisatie overneemt. Handig!

 

Berichtjes plaatsen met vind-ik-leuk’s en reacties (Premium)

Een van de nieuwste updates van Fiep is de mogelijkheid berichtjes (https://edu.ziber.nl/pg-24175-7-122504/pagina/berichten_met_likes_en_reacties.html) te plaatsen bestemd voor één leerling, selecte groepen of voor alle ouders van de school mét vind-ik-leuk’s en reacties! Deze functie maakt de app extra interactief en vereenvoudigd de communicatie tussen de leerkracht en de ouders/verzorgers.
Ook handig: met de berichtjes op de tijdlijn kunt u direct een bijdrage leveren aan de Ziber nieuwsbrief (https://edu.ziber.nl/pg-24175-7-96788/pagina/nieuwsbrief.html) van uw school!

 

Absentiemeldingen online regelen (Premium)

Ook nieuw in de Fiep app: online absentiemeldingen (https://edu.ziber.nl/pg-24175-7-122271/pagina/absentiemeldingen.html) regelen! Ouders kunnen overal en 24/7 de absentie van hun kinderen doorgeven, zowel op de huidige dag of voor een tijd in de toekomst (bijvoorbeeld met een afspraak bij de tandarts). Zo is de leerkracht altijd up-to-date van de absenties uit de klas (ook mobiel!), en wanneer de leerlingen weer op school zijn. De absenties worden bijgehouden in het historieoverzicht in de MediaPublisher zodat deze inzichtelijk zijn voor de school en leerkracht.  
Daarnaast voldoet Fiep met deze nieuwe functie aan de wettelijke meldingsplicht voor (ongeoorloofd) verzuim dat opgesteld is door de Inspectie van het Onderwijs.

 

Inschrijflijstjes opstellen (Premium)

Veel klassen gaan bijna op schoolkamp, anderen zijn misschien net terug. Met de inschrijflijstjes (https://edu.ziber.nl/pg-24175-7-118517/pagina/inschrijflijstjes.html) op Fiep kunt u zulke uitstapjes heel eenvoudig regelen! Inschrijflijstjes biedt ouders de mogelijkheid deel te nemen aan een evenement en antwoord te geven op vragen van de leerkracht , zoals hoeveel kinderen zij mee kunnen nemen in hun auto. Met een (printbaar) overzicht kan de leerkracht te allen tijde de voortgang bijhouden.

 

(Nood) pushmeldingen (Premium)

Tot slot beschikt de app over de functie (nood) pushmeldingen (https://edu.ziber.nl/pg-24175-7-120960/pagina/meldingen.html) naar de ouders/verzorgers te kunnen sturen. Dit zijn meldingen die bovenaan in de tijdlijn verschijnen zodat ouders deze niet over het hoofd kunnen zien. Het verschil met de noodpushmelding is dat ouders deze notificatie niet uit kunnen zetten en hij extra opvallend is. Makkelijk als er een dringend bericht vanuit school naar de ouders gecommuniceerd moet worden!

 

Met veel inbreng van leerkrachten en medewerkers van verschillende scholen ontwikkelen wij Fiep telkens door voor de nieuwste mogelijkheden voor basisscholen en kindcentra. Houd ons daarom goed in de gaten, en mis geen nieuwe functies! Volg ons op Facebook (http://facebook.com/zibersoftware) of meld u aan voor de Ziber Education nieuwsbrief (https://edu.ziber.nl/ml-24175-0/aanmelden_nieuwsbrief). 

 

Wilt u graag een persoonlijke demo van Fiep op uw school? Wij komen graag bij u langs! Mail voor een afspraak naar support@ziber.nl. (mailto:support@ziber.nl)

 

Voor alle informatie op een rijtje over de gratis-, en Premium versie van Fiep kunt u dit overzicht downloaden: mogelijkheden Fiep (https://edu.ziber.nl/content/24175/download/clnt/83169_Fiep.pdf) of een kijkje nemen op edu.ziber.nl (http://edu.ziber.nl). 

Fiep_Algemeen Fiep_Algemeen